Menu Content/Inhalt
Nieuwsblad 15 augustus 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
  • -

BEVER - Tijdens het weekend vierde de sacrale muziek hoogtij in Bever. Zo stonden in Rosario verschillende verrassende muzikale uitvoeringen geprogrammeerd van componisten door de eeuwen heen met vooraanstaande uitvoerders zoals Aquarius, Bart de Cock, Laïs (en vrienden), Psallentes, Sarband, Simon Lenski, Stefan Timmermans en Tristan Driessens.

Alles over

    Bever

Zondag was het programma grotendeels afgestemd op een wandeltocht met muzikale stops. Zo namen Urbain Deblander voor Herne en Werner Godfroid voor Bever de 70 gasten op sleeptouw doorheen de uiterste westhoek van Vlaams-Brabant. Beide gidsen zijn overigens terdege onderlegd in de troeven die hun gemeenten te bieden hebben. In Herne werden de St-Pieters- en Pauluskerk, de Boesmolen, het stationsgebouw, de kapel van 7 weeën, de St-Pieterskerk en de kunsttuin van Théo Peeters aangedaan. Aan de roepsteen en het standbeeld van de Champetter in Sint-Pieters-Kapelle werd het gezelschap verwelkomd door burgemeester Kris Poelaert.

Na de middag ging de route verder langs een flink aantal typische Beverse kapelletjes. Een speciale attentie ging hierbij naar de St-Bernarduskapel en ook naar de geklasseerde vierkantshoeve Hof ter Weverbergh.

Gans het traject was doorspekt met muzikale stops. Zo ook ten huize van het kunstenaarsgezin Peeters-Lebrun aan de Philipskouter. De wandelaars konden er niet alleen genieten van een aardige verzameling kunst in een meer dan idyllisch kader maar ook van een buitengewoon optreden van Laïs en vrienden.

Voor de afsluiter van het weekend was Rosario terug aan de beurt. Acquarius bracht er het Boetecanon Pokajanen van Arvo Pärt, een religieus ritueel dat door iedere luisteraar op zijn eigen manier kan ingevuld en beleefd worden.

Dat de weermaker telkens ook een grote rol speelt in het succesrijk verloop van een buitenactiviteit is eens te meer bewezen. Ook de deelnemers en de organisatoren van het Musica Sacra-festival kunnen hiervan getuigen.

 
Deze site wordt regelmatig bijgewerkt. Opmerkingen welkom.
pokajanen.jpg